Extra kul är att det inte har delats ut några mästarbrev på över hundra år inom krukmakaryrket och aldrig till en kvinna.
Idag är jag den första och enda keramikern i Skåne som har ett mästarbrev.
Hade jag kunnat hade jag haft ett mästarbrev för 25 år sen men på den tiden fanns det inga mästarbrev att ta. Det var nästan så att vi hade vant oss vid att det inte skulle finnas några mästare inom krukmakeri eller några andra yrken heller för den delen.
Men för några år sen så togs nya beslut av Riksdagen så Hantverksrådet och yrkesorganisationerna tog fram nya riktlinjer och skickliga hantverkare börjar ta mästarbrev igen.
För att bli mästare inom krukmakaryrket måste man först visa sina yrkesfärdigheter och bli godkänd som gesäll och efter det arbeta i minst sex år eller 10,000 timmar. Och avsluta med en mästarutbildning för att till sist bli granskade och godkända av Hantverksrådets nämnd.
Jag har ungefär 50,000 timmar i keramikverkstan, inte bara här på Österlen utan även i Stockholm, Gränna och Öland. Ett helt liv med lera och keramik har även tagit mig långt utanför Sveriges gränser.
Så vad gör en nybliven krukmakar-mästare?
En mästarkollektion förstås, det blir en ny keramikserie som är klar till påsk.
För mina lärlingar som är rätt så många, spridda över hela Sverige blir det en några nya distanskurser i keramik.
En krukmakar-mästare 2017 delar sin erfarenhet via nätet.